- Autor: cottage-cheese.cz
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cottage Cheese bílý (Meggle) | 360 |
Těsto listové | 150 |
Džem průměr | 40 |
Jahody | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 50 |
Energetická hodnota celkem: 4628 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 109,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 579 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozvineme a nakrájíme na čtverečky. Na každý čtverec dáme 1 lžičku borůvkových povidel a jahodu nebo jiné ovoce a cottage. Taštičky přeložíme a stlačíme prsty namočenými v teplé vodě. Pečeme cca 20 min. Na závěr snížíme teplotu. Horké taštičky jemně potřeme vodou s vanilkovým cukrem. Tip. Recept lze použít i na slano. Místo povidel použijte šunku, žampiony apod. Po upečení můžete posypat sezamem. Více receptů najdete na www.cottage-cheese.cz
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.